Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Situația de după alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova nu se va schimba radical

23 apr. 2019,, 18:20   Politică
3092 1

Aceasta este opinia fostului viceprim-ministru, ex-ministrul Economiei, iar actualmente expertul independent, Alexandru Muravschi, expusă de acesta în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVC21. Acesta a menţionat că majoritatea experților aderă la acest punct de vedere, notează Noi.md.

„Va exista o ușoară abatere într-o direcţie sau alta. Dar nu există nicio situație în care cineva va obține majoritatea în Parlament", a spus el.

Alexandru Muravschi a subliniat că, în orice caz, după alegerile anticipate, va fi deja clar că este deja imposibilă organizarea a ediţiei a treia a alegeri anticipate. „Adică, oricum va fi nevoie de a negocia cu un oarecare rezultat. Vor fi anumite condiții și așa mai departe", a menționat el.

Răspunzînd la întrebarea dacă este sau nu nevoie de a cheltui în această situație încă 40-50 de milioane de lei din buget pentru a organiza alegeri noi, dacă acestea nu vor schimba radical situaţia, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei, expertul independent A. Muravschi a reamintit că Italia, timp de 40 de ani, a fost o perioadă în care aproape la fiecare șase luni au existat schimbări de guvern și așa mai departe.

„Dar dacă societatea este structurată în așa fel încît nu poți. Prin urmare, este necesar să se utilizeze citatul marelui „tătuca” Lukaşenko, care spune că „din cînd în cînd, guvernul trebuie să fie scuturat". Aşa e şi în cazul nostru. Dacă s-a ajuns la această situație, atunci este necesar să de lucrat ca o sită. O dată, a doua, a treia oară, pînă cînd se obţine ceva. Da, este scump. Dar structura statului, construcția statului nu este un lucru ieftin", a spus Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?