Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

SIS: Rossia 24, care i-a luat interviu lui Dodon, a încălcat legislația Moldovei

9 aug. 07:15   Politică
4103 0

Corespondenta de la Rossia 24 care a realizat un interviu cu ex-președintele Igor Dodon la mijlocul lunii iulie, din arest la domiciliu, a încălcat prevederile unei hotărîri guvernamentale cu privire la acreditarea reprezentanților presei străine în Republica Moldova. Biroul Migrație și Azil urmează să se expună pe marginea subiectului, potrivit unui răspuns oficial al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru Media Azi. Anterior, un deputat al formațiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a lansat un apel cu privire la clarificarea acestui caz, informează Noi.md cu referire la media-azi.md.

„Olga Armiakova nu a solicitat acreditare pentru desfășurarea activității jurnalistice pe teritoriul Republicii Moldova, astfel a încălcat prevederile Hotărîrii Guvernului Nr. 359/1995 cu privire la acreditarea jurnaliștilor străini în Republica Moldova”, se arată în răspunsul SIS, solicitat de Media Azi pe marginea interviului difuzat de postul de televiziune rus Rossia 24 pe 15 iulie.

Reprezentanții serviciului au precizat că autoritatea națională competentă pentru străini (Biroul Migrație și Azil, o subdiviziune a Ministerului Afacerilor Interne) urmează să se expună referitor la legalitatea aflării și desfășurării unei anumite activități de către jurnalistă pe teritoriul Republicii Moldova.

Anterior, deputatul Radu Marian a făcut un apel către Serviciul de Informații și Securitate, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, să ofere explicații privind circumstanțele de acordare a interviului de către Igor Dodon. „Din cîte am înțeles, această doamnă a venit mai demult la rude. Are rude în Republica Moldova. Înțeleg că a venit pînă la începerea acestui război și nici nu era în atribuțiile legale ale organelor noastre să i se refuze. Faptul că a ajuns să dea un interviu la Dodon, într-adevăr, e o problemă. Și, apropo, fac apel la SIS să vină cu o clarificare (…), să vină cu explicații privind această propagandistă”, a declarat Radu Marian în cadrul emisiunii.

Igor Dodon a oferit un interviu pentru postul de televiziune rus Rossia 24, aflîndu-se în arest la domiciliu, pe 15 iulie. El a fost distribuit și pe pagina de Facebook a politicianului. În acea perioadă, reprezentanții Procuraturii Anticorupție, care instrumentează cazul ex-șefului statului, susțineau că nu au fost notificați despre vizitele jurnaliștilor la domiciliul lui Dodon. La rîndul său, Igor Dodon afirma că nu a încălcat decizia instanței atunci cînd i-a primit pe jurnaliști la domiciliu.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав