X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sîrbu vrea să afle ce impozite au plătit la buget deputații „ACUM”

21 mai. 2019,, 11:40   Politică
2328 5

Deputatul Sergiu Sîrbu a cerut Serviciului Fiscal de Stat informaţii despre impozitele pe venit şi sumele de bani vărsate în ultimii zece ani în fondul social şi cel de asigurări medicale obligatorii de către toţi cei 26 de deputaţi ai Blocului „ACUM”.

Solicitarea vine ca răspuns la „interpelările zilnice” ale deputaților ACUM vizavi de cheltuirea banilor publici.

„Mulţi dintre ei fie au lucrat în ONG-uri, fie, în general, nu au lucrat nicăieri, au fost şomeri. Totodată, aflăm din presă că au case de milioane, ei fac zilnic interpelări despre cum este cheltuit banul public, dar întrebarea noastră logică şi nu numai a noastră, dar şi a societăţii este: Da matale ai contribuit la banul public, domnule Năstase, doamna Sandu şi toţi deputaţii din blocul „ACUM”?", a întrebat Sîrbu, citat de publika.md.

Mai mult, democratul spune că a trimis o interpelare și la organele fiscale din Germania pentru a verifica averea liderului PPDA, Andrei Năstase. Sîrbu vrea să afle dacă Andrei Năstase a obţinut permis de şedere sau oricare drepturi de muncă pe teritoriul Germaniei, precum şi calitatea de rezident fiscal. Totodată, alesul PDM întreabă dacă lista proprietăţilor declarate de liderul PPDA în Germania corespunde cu cea prezentată în Republica Moldova.

„Domnul Năstase declară că nu are venituri pe teritoriul Republicii Moldova, totodată declară că are venituri de la anumite activităţi pe teritoriul Republicii Federale Germane. Din presă, din mai multe investigaţii publice aflăm despre un şir de tranzacţii, tranzacţii de sute de milioane de euro. Dacă a trăit din veniturile legale din Germania, atunci să aflăm, dacă el, într-adevăr, a avut o activitate legală în Germania", a mai spus Sîrbu.

Deputații din Blocul „ACUM” nu au comentat deocamdată această inițiativă a deputatului Sergiu Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?