X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sîrbu: Parlamentul adoptă legi nu pentru a face comodă viața opoziției

31 iul. 2018,, 07:32   Politică
2459 3

Parlamentul Republicii Moldova adoptă legi nu pentru a face comodă viața opoziției, de multe ori reformele care sînt asumate sînt curajoase, posibil dureroase pentru un anumit cerc, dar foarte necesare pentru societate în ansamblu.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Partidului Democrat, deputatul Sergiu Sîrbu, cu referire la pachetul de legi privind reforma fiscală care a fost pe larg discutat și criticat atît în țară, cît și peste hotare.

Pachetul de legi privind reforma fiscală nu este nici primul și nici ultimul care este criticat, consideră parlamentarul. Potrivit lui, proiectele legilor au fost de mult timp gîndite și nu au apărut din senin. De asemenea, parlamentarul spune că reforma fiscală a fost facilitată de creșterea economiei din ultimii doi ani. „Sînt niște măsuri pentru oameni, pentru economie și ele, evident, nu au cum să placă oponenților noștri”, a spus Sergiu Sîrbu în cadrul emisiunii „Adevărul live”.

Parlamentarul spune că legea care permite legalizarea bunurilor contra unui impozit de 3%, care a stîrnit cele mai multe critici, a fost semnată de un expert internațional în domeniul spălării banilor. Totodată, deputatul spune că în luna septembrie urmează să fie făcută o expertiză internațională la nivel instituțional. „Sperăm să demonstrăm că temerile sînt neîntemeiate”, a adăugat democratul.

De asemenea, Sergiu Sîrbu spune că pachetul de legi nu contravine angajamentelor internaționale ale Republicii Moldova. Referitor la reacția partenerilor externi ai țării, parlamentarul spune că aceasta a fost exprimată fără a fi studiat pachetul de legi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?