X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sîrbu consideră că următoarele alegeri parlamentare din Moldova vor avea loc pînă la Anul Nou

27 apr. 2018,, 12:26   Politică
5983 10

Deputatul Parlamentului Moldovei din partea PDM, membrul Comisiei juridice permanente, Sergiu Sîrbu, consideră că următoarele alegeri parlamentare din Moldova vor avea loc pînă la Anul Nou.

Deputatul Sergiu Sîrbu a declarat pentru postul de radio "Sputnik Moldova", menționînd că, potrivit Codului electoral, alegerile trebuie să aibă loc în termen de trei luni de la expirarea mandatului Parlamentului precedent.

"Din 30 noiembrie, plus trei luni, în această perioadă ar trebui să fie organizate neapărat alegeri. Acest lucru se poate întîmpla în decembrie, ianuarie sau februarie. Astfel trebuie să se întîmple conform legii". Cred că alegerile vor avea loc pînă la Anul Nou, acestea se vor desfăşura toamna", a menţionat Sergiu Sîrbu.

Potrivit spuselor interlocutorului, există o interpretare a Curții Constituționale, care interzice desfășurarea alegerilor în Parlament pînă la expirarea mandatului Parlamentului legislaturii precedente.

Astfel, înainte de 30 noiembrie, alegerile nu se vor desfăşura.


"Mi se pare că nu va fi posibilă organizarea alegerilor mai devreme". Cel mai probabil, acestea vor avea loc la sfîrșitul lunii noiembrie", a concluzionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?