COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sîrbu: Au fost presiuni mari pentru destrămarea fracțiunii PDM

Sîrbu: Au fost presiuni mari pentru destrămarea fracțiunii PDM

Ultimele luni au fost foarte grele pentru Partidul Democrat, au existat mai multe încercări de a diviza fracțiunea în Parlament, iar presiunile și șantajul au atins cote inimaginabile.

Declarația aparține deputatului democrat Sergiu Sîrbu. Potrivit lui, unii membri PDM au fost amenințați cu dosare penale de către fosta guvernare, iar altora li s-a retras imunitatea, transmite IPN.

„Presiuni enorme au fost făcute asupra Partidului Democrat. În principiu, și acum există aceste presiuni și organele de drept continuă să urmărească atent fiecare deputat în parte”; a declarat Sergiu Sîrbu în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova.


De asemenea, deputatul explică de ce PDM nu a revenit încă la guvernare, deși a votat împreună cu socialiștii pentru demiterea Guvernului Sandu și numirea Guvernului Chicu.

„Am votat pentru actualul Guvern pentru că prim-ministrul ne-a dat asigurări că nu se va ocupa de politică și că toate proiectele economice care au fost oprite de executivul precedente– drumuri, indemnizații, „Prima Casă”, salarii, pensii vor fi reluate.

„Aceasta nu înseamnă că dacă Guvernul sau Partidul Socialiștilor își va încălca promisiunile și va începe să ducă Moldova într-o altă albie, va încerca să schimbe vectorul țării, dacă vor fi încercări de a revedea Acordul de Asociere cu UE sau vor fi alte momente pentru care PDM a pledat principial, atunci este clar că nu vom tăcea”, a afirmat Sergiu Sîrbu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load