X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Sîrbu a depus o plîngere la Procuratură. Ce l-a nemulțumit

3 mar. 2021,, 14:00   Politică
2862 4

Deputatul Sergiu Sîrbu a depus o plîngere la Procuratura Generală împotriva angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care, potrivit deputatului, au încălcat Codul Penal și au făcut exces de zel la îndeplinirea ordinelor ilegale.

Se întîmplă după că deputatului i-a fost limitat accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Așa cum am promis, voi merge pe toate căile legale pentru ca cei care au înfăptuit abuzul de la Președinție, cînd, într-un mod absolut inexplicabil, mi-a fost interzis accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate, să fie trași la răspundere. În 26 februarie, ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care asigurau paza și protecția Președinției, au dat dovadă de un tratament inuman și degradant, faptă care se înscrie Codul Penal al Republicii Moldova", a scris Sergiu Sîrbu, citat de realitatea.md.

Amintim că, deputatul Platformei parlamentare „Pentru Moldova” a declarat că a primit două scrisori de la Cancelaria Președinției, prin care a fost invitat inițial să participe la ședința CSS, iar ulterior i s-a comunicat să nu se prezinte. Ulterior, Maia Sandu a precizat că Președintele Comisie de securitate, apărare și ordine publică, deputatul Platformei „Pentur Moldova”, Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat la participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din cauza unui conflict de interese.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?