Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sîrbu a comentat acuzațiile privind interceptările telefonice

22 noi. 2019,, 16:12   Politică
6350 5

Acuzațiile aduse astăzi de către Chiril Moțpan la adresa fostei Guvernări sînt catalogate ca fiind niște minciuni și falsuri de către deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

Potrivit acestuia, PD nu a interceptat pe nimeni niciodată, întrucît este ilegal. „Nici nu a dat astfel de indicații. Sînt falsuri grosolane susceptibile de răspundere civilă conform legislației. Dacă existau sau nu careva măsuri speciale de investigație, atunci organele de drept să se clarifice asupra temeiniciei și legalității. Dacă cineva a admis abuzuri să răspundă conform legii”, a declarat Sîrbu pentru unimedia.info.

Deputatul spune că regretă politizarea acestui subiect.

„Nai mult, dacă domnul Moțpan, în virtutea funcției a obținut careva informații confidențiale, are tot dreptul să se adreseze organelor de drept pentru verificare. Iar dacă domnul Moțpan încalcă deliberat regimul confidențial al informațiilor, care i-au devenit cunoscute în virtutea funcției, fapt ce poate dăuna intereselor legitime ale altor persoane, atunci sîntem în fața unui abuz și exces de putere din partea dlui, fapt care se pedepsește conform legii. Lupta politică trebuie dusă pe căi legale și nu invers”, a conchis Sergiu Sîrbu.

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a prezentat o listă cu mai multe persoane, care ar fi fost interceptată. Potrivit lui, aceste interceptări au fost făcute la indicația fostului regim.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?