X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Și formațiunea Platforma DA a părăsit plenul Parlamentului

23 apr. 2021,, 10:53   Politică
2651 1

Deputații Platforma DA au părăsit ședința Parlamentului după ce Vasile Bolea a dat citirii declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale.

Deputatul Alexandru Slusari a declarat că formațiunea PPDA nu va participa la acest fars.

”Istoria se repetă de două ori, una ca tragedie și alta ca fals. Acum ceea ce faceți voi este un fars. Îmi pare rău că vorbiți despre judecătorii CC, despre uzurpare, pe cînd o ieșit din sală și unii deputați. Pentru ce mai facem noi acest circ, această declarație sterilă și în loc să ne concentrăm pe anumite proiecte. Pentru ce manipulați și mințiți oamenii cu asemenea declarații. Noi nu participăm în fars, nu participăm în circ, părăsim sala și mai departe faceți ceea ce aveți de făcut”, a declarat deputatul.

Reamintim că deputatul PSRM, Vasile Bolea, a declarat că acest document a fost elaborat în urma adoptării de către Înalta Curte a deciziei din 15 aprilie cu privire la existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului.

Potrivit textului Declarației, Parlamentul urmează să nu recunoască decizia CC din 15 aprilie și să acorde vot de neîncredere judecătorilor constituționali: Domnica Manole, Nicolae Roșca și Liuba Șova.


În opinia PSRM, Curtea a deraiat și ignorat propria jurisprudență și practicile instituțiilor internaționale. De asemenea, CC a ignorat avizul Comisiei de la Veneția și a permis președintelui țării dizolvarea Parlamentului, în pofida existenței tuturor elementelor necesare pentru învestirea Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?