Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sfatul lui Sturza pentru Filat: "Lasă lumea-n pace"

7 sep. 2020,, 13:01   Politică
4829 5

Fostul premier Ion Sturza îi recomandă lui Vlad Filat să renunțe la politică și să-și continue activitatea în domeniul afacerilor.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Sturza "a făcut totalurile" carierei politice a fostului lider liberal-democrat, atenționînd asupra greșelilor lui Filat și momentelor care i-au jucat festa. Totodată, comentatorul a explicat de ce locul lui Filat nu mai este în politică.

"Dragă Vlad, zilele acestea am vizitat locurile unde mulți ani în urmă am discutat împreună asupra lansării tale în politică. Trebuie să recunosc că de la bun început am fost sceptic. Nu că nu aș recunoaște capacitățile tale organizaționale excepționale, abilitatea de a comunica și că iubești Moldova. Nu! Un lucru mă făcea să fiu reticent – dorința ta și a familiei tale de a „trăi frumos". Evident, nu este un păcat! Nu este un păcat, dacă acest trai frumos și îmbelșugat este rezultatul munci și de ce nu?, a unui pic de noroc. Tu ai avut și una, și alta.

Dar... din activitatea politică nu poți să „trăiești frumos". Ți-am spus-o și ție, și multor altor oameni - nu poți să faci „afaceri" și, în același timp, să ocupi funcții publice importante. Nu e credibil. La un moment dat, inevitabil încurci buzunarul public cu cel personal. Atunci ești pierdut...

Tu nu mi-ai ascultat sfatul. Ai încurcat lucrurile. Le-ai încurcat cu o aroganță și trufie greu de imaginat. E de vină Plahotniuc, Șor&Co, familia care te-a trădat? Nu! Vina îți aparține în totalitate. Ai tradat asteptarile unei tari intregi...Ai vrut si “blazon”... Poți, trebuie să treci prin chinul fizic și psihic prin care ai fost osîndit de soartă să treci. Nu poți să treci prin rușine!


Ești un om tînăr. Ai capacități extraordinare. Două mîini și două picioare... Lasă lumea-n pace. Nu ești tu cel care să dai lecții de morală și să pui note de bună purtare (politic vorbind).

Revină la matcă - mici afaceri, mici șotii...

P.S. Anticipez întrebarea ta: dar tu cine ești să moralizezi? Cine? Acel care stă în matca lui - mici afaceri, mici șotii... și nu încurcă acest lucru cu ștampila primăriei", se arată în comentariul lui Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?