Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Şevciuc va fi judecat la Tiraspol în lipsa sa

29 mar. 2018,, 10:41   Politică
3921 4

Ex-preşedintele autoproclamatei rmn, Evgheni Şevciuc, va fi judecat în lipsa acestuia, deoarece la ora actuală fostul lider de la Tiraspol se află peste hotare, transmite MOLDPRES cu referire la presa din stînga Nistrului.

Potrivit unor informaţii de la aşa-numitul comitet de anchetă din rmn, materialele pe două episoade din dosarul penal deschis pe numele lui Şevciuc au fost depuse la pretinsa curte supremă din Tiraspol.

„Prima parte ţine de depăşirea atribuţiilor de serviciu: reţinerea ilegală cu 30% a salariilor şi pensiilor. Cel de-al doilea episod se referă la fapte de corupţie la uzina „Biohim”, din regiunea transnistreană. Acestea sînt nişte infracţiuni grave, iar Şevciuc este pasibil de detenţie cu regim strict, amendă şi interdicţie de a deţine funcţii de stat”, se spune în comunicat.

Totodată, sursele citate au indicat că fostul preşedinte transnistrean va fi judecat în lipsa lui, de vreme ce încă din anul trecut Şevciuc a părăsit Tiraspolul. Asta după ce pe numele lui au fost deschise şase dosare penale, iar aşa-zisul legislativ din regiune i-a ridicat imunitatea.

Evgheni Şevciuc a fost dat în căutare de către administraţia de la Tiraspol, iar pe numele acestuia este eliberat mandat de arest. Între timp, a fost suspendată anchetarea altor dosare în care figurează numele lui Şevicuc, acuzat de contrabandă, evaziuni fiscale, delapidări ş.a.


Ex-preşedintele autoproclamatei rmn nu şi-a recunoscut vina şi a declarat că este nevoit să părăsească Tiraspolul din cauza unui atentat care s-ar pregăti asupra sa. Conform unor medii de informare de la Chişinău, fostul lider de la Tiraspol se află în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?