Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sesizarea unui deputat: De unde a luat Plahotniuc 100 de milioane de euro?

18 iun. 2019,, 05:10   Politică
13542 0

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, cere Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice de unde a luat deputatul Vladimir Plahotniuc peste o sută de milioane de euro pe care i-ar fi investit în compania „Vanguard International LTD”, care i-a adus anul trecut venituri din dividente de peste trei milioane de euro.

Alaiba îl acuză pe Plahotniuc că nu a indicat în declarațiile de avere pentru anii trecuți sume atît de mari, care să-i permită să facă investiții impunătoare.

„Beneficiile/dividendele” de peste 3 milioane euro sînt rezultatul unei investiții, sumă care pare a nu fi declarată. Pe piața internațională, randamentul unor asemenea investiții ar putea fi nu mai mult de 2-3%, respectiv, am putea deduce existența unei investiții principale echivalente sumei de aproximativ 100-150 milioane euro.

Dividendele de peste 3 milioane euro nu apar din aer, ci din investiții. Se pare că domnul Plahotniuc, între 2013 și acum, s-a pricopsit cu ceva lichidități. Ar fi bine să clarificăm și sursa acestora”, afirmă Dumitru Alaiba.

Deputatul i-a cerut ANI-ului să inițieze imediat o verificare și să vină cît mai curînd cu informații privind acțiunile întreprinse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?