X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sesizare la CEC și PG: "Alegătorii din diasporă, organizați în grup la vot" (DOC)

5 noi. 2020,, 16:54   Politică
4106 6

„Pe rețelele de socializare au apărut semne evidente că peste hotarele țării, unii cetățeni au fost organizați în grup la vot în ziua de 1 noiembrie, iar acțiunile au fost coordonate politic”.

Asupra acestui lucru atenționează deputatul PSRM Nicolae Pascaru într-o sesizare adresată Procuraturii Generale, CEC-ului, Ministerului de Interne, și Ministerului de Externe.

Deputatul suspectează că mobilizarea impunătoare a alegătorilor stabiliți cu traiul în afara țării nu este întîmplătoare, fiind asigurat transport centralizat pentru acești alegători, lucru ce contravine legislației.

"Am sesizat mai multe postări pe rețeaua de socializare facebook, anunțuri plasate în diverse grupuri ale cetățenilor stabiliți cu traiul în afara Republicii Moldova, prin care se propune alegătorilor să fie transportați organizat la secțiile de votare. Din textul postării se adeverește că, persoanele care au plasat anunțurile dispun de mai multe unități de transport de pasageri, fapt care ne confirmă informațiile despre faptul că a fost organizat transportul alegătorilor și în data de 1 noiembrie.

Atît în ziua votării, turul I a alegerilor din 01.10.2020, cît și pentru ziua alegerilor iîn turul II, observăm semne care denotă întreprinderea unor acțiuni centralizate în vederea transportării alegătorilor la secțiile de votare constituite în afara Republicii Moldova, ceea ce contravine legii", se arată în sesizare.


Deputatul a cerut organelor abilitate: - verificarea informației prezentate și întreprinderea măsurilor ce se impun

- întreprinderea acțiunilor necesare în vederea contracarării unor astfel de acțiuni.

Conform CEC, organizarea de caătre concurentul electoral sau de către alte persoane în interesul concurentului electoral, a transportului alegătorilor la secția de votare în ziua alegetorilor este interzisă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?