X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, despre implicarea lui Platon în frauda bancară

15 iul. 2021,, 14:02   Politică
3398 3

După Serviciul de Informații și Securitate (SIS), și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) confirmă implicarea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon în frauda bancară și Laundromat.

Într-un răspuns oficial oferit de SPCSB fostei deputate de la Partidul Platforma DA, Inga Grigoriu, președinta Comisiei parlamentare „Laundromat”, se menționează că „în cadrul investigațiilor, au fost identificate conexiuni dintre RONIDA INVEST LLP și persoana fizică Veaceslav Platon”.

„Încă o confirmare a unei instituții naționale – Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB), privind implicarea numitului Veaceslav Platon în FRAUDA BANCARĂ, dosar din care a fost scos curat ca lacrima de către actualul procuror general, A. Stoianoglo și în spălătoria rusească, LAUNDROMAT”, scrie Grigoriu pe pagina sa de Facebook.

Același document confirmă implicarea în frauda bancară și a unui grup de companii nerezidente afiliate lui Ilan Șor, deputat ales pe listele Partidului Politic „Șor”.

Reprezentanții Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor precizează că informațiile acumulate au fost expediate în adresa Procuraturii „pentru a fi examinate în conformitate cu competențele deținute”.


„În concluzie, noua guvernare trebuie să înțeleagă că este necesar de a combate acest fenomen – spălările de bani. Or, ele continuă și e grav dacă vor fi preluate. Eu voi sta de gardă”, a menționat Inga Grigoriu de la Platforma DA.

Anterior,SIS a confirmat că beneficiarul efectiv al „RONIDA INVEST LLP”, o companie offshore implicată în celebrul „Laundromat”, dar și în frauda bancară, a fost controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. SIS i-a sugerat însă Ingăi Grigoriu să se adreseze la Procuratură și Centrul Național Anticorupție pentru a afla detalii legate de calitatea procesuală a companiei offshore, statutul beneficiarului efectiv al acesteia în cadrul anchetelor pe faptul spălării banilor și impedimentele apărute în timpul investigării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?