Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Serviciul de Protecție și Pază de Stat ar putea deține dreptul de inițiere a testării la poligraf

25 mai. 2023,, 18:45   Politică
2559 1

Deputații au votat în prima lectură, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, proiectul de lege care prevede ca Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) să dețină dreptul de a iniția și a efectua testarea la poligraf. Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi.

Potrivit autorilor, proiectul a fost elaborat în vederea aducerii în concordanță a prevederilor Legii privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) cu cele ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Testarea la poligraf va fi efectuată de către un specialist atestat al SPSS, cu respectarea prevederilor cadrului legal în domeniu. De menționat că instituția dispune de un dispozitiv de testare, grație unei donații din parte partenerilor internaționali de dezvoltare.

În prezent, potrivit prevederilor legislației, dreptul de a iniția testarea cu utilizarea poligrafului îl dețin Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, organele Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal.

1
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?