Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Serviciile de informații din Moldova au respins informațiile privind filarea fostului premier Sandu

24 dec. 2019,, 18:30   Politică
3936 1

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Moldovei a respins implicarea sa în măsurile speciale de investigaţie împotriva fostului premier Maia Sandu, care conduce Partidul de Acțiune și Solidaritate, reprezentînd opoziţia.

Potrivit TASS, serviciul de presă al instituţiei a emis o declarație în acest sens marți, după o declarație a președintelui Igor Dodon, care susţine că dispune de dovezi privind acțiuni ilegale ale premierului. „SIS respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea instituţiei în presupusele măsuri speciale de investigaţie efectuate în privinţa ex-premierului Maia Sandu", se arată în declarație.

Luni, vorbind despre scandalul din jurul Aeroportului Internațional Chișinău la postul de televiziune NTV Moldova, Igor Dodon a declarat că fostul premier a contribuit la schimbarea proprietarilor companiei concesionare care gestiona activele aeroportului, arestate la acel moment. Potrivit lui Dodon, Sandu s-a întîlnit cu Nathaniel Rothschild, care avea nevoie de garanții pentru investiții.

Anterior, autoritățile moldovene au cerut readucerea portului aerian sub controlul statului, suspectînd fostul guvern și investitorul de încălcări.

Procuratura generală din Moldova a confiscat bunurile Aeroportului, astfel că declarația lui Rothschild privind achiziţionarea de drepturi asupra aeroportului a provocat un scandal la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?