X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sergiu Sîrbu reacționează după ce a fost bătut: Există viață și după astfel de incidente

22 mar. 2019,, 10:30   Politică
4030 9

După ce ieri a fost bătut, astăzi deputatul democrat Sergiu Sîrbu, vine cu un comentariu pe pagina sa de facebook.

”Dragi prieteni, colegi!
Vă mulțumesc din suflet pentru susținere și pentru toate mesajele transmise.

Mă simt deja mai bine, sper să pot pleca acasă cît mai repede, însă nu înainte de a finaliza toate investigațiile ca medicii să poată evalua eventualele consecințe ale comoției, care pot apărea mai tîrziu”, scrie democratul.

Sergiu Sîrbu spune că regretă foarte mult că a existat acest incident neplăcut pe care, evident, nu și l-a dorit.

”Toți cei care mă cunosc știu că sînt un om pașnic, care evită conflictele și, cu atît mai mult, orice fel de situație agresivă. Cel mai mult regret, însă, că la acest incident a fost nevoită să asiste soția mea, care s-a speriat foarte tare”, a mai adăugat deputatul.


Pentru claritate, acesta a făcut cîteva mențiuni, atît pentru jurnaliștii care i-au cerut comentarii, dar și pentru persoanele care au prezentat denaturat acest caz.

”După ședința Parlamentului, m-am înțeles cu soția să ne întîlnim la un local din parcul Ștefan Cel Mare.

Lîngă intrare m-am intersectat întîmplător cu avocatul Rudenco și susținătorul Blocului Acum, Pavel Grigorciuc, care era vădit agitat după ce a participat la protestul Blocului ACUM din fața Parlamentului și imediat ce m-a văzut a început a striga și a mă insulta.

Foarte calm i-am propus să intrăm în cafenea și să discutăm civilizat, lucru care poate fi confirmat de martori. Nu am apucat să deschid bine ușa localului cînd am fost tras agresiv de Grigorciuc înapoi afară și imediat lovit cu putere în partea dreaptă a capului. Am simțit doar o lovitură foarte puternică, fără să înțeleg dacă m-a lovit cu pumnul sau cu un obiect. Numai nu palmă a fost.

Alți colegi din fracțiune au intervenit imediat și au stopat agresiunea.

Mi-e greu să înțeleg pentru ce a făcut asta, nu a existat o altercație între noi, pot să înțeleg gestul lui doar prin prisma unui om plin de agresivitate, care face un gest fără să judece. Tot ce i-am spus eu a fost o invitație la o discuție civilizată în cafenea, după ce a început să mă insulte, iar după ce mi-am revenit în urma loviturii, i-am dat doar o singură întrebare - Pavel spune te rog, pumnii sînt unicele argumente ale tale?

Toate aceste lucruri pot fi confirmate de numeroși martori care erau în local, nu a existat nici o provocare din partea mea, cum în mod incorect a declarat agresorul. Există viață și după astfel de momente neplăcute, important e ce se învață din ele. Și eu sper ca cei care promovează politica agresiunii și a violenței să înțeleagă că acest comportament nu-i arată puternici, dar arată cît de slabi și lipsiți de argumente sînt”, a scris Sergiu Sîrbu.

Acesta spune că va continua să fac politică ”lîngă cei mai minunați și solidari colegi din PDM”.

Incidentul dintre activistul Pavel Grigorciuc și deputatul Sergiu Sîrbu a avut loc în după-amiaza zilei de joi, după ședința Parlamentului, lîngă o cafenea din centrul capitalei. Soția deputatului Sergiu Sîrbu spune că acesta a fost bătut și că e internat în stare gravă. La rîndul său, Pavel Grigorciuc spune că i-ar fi dat doar o palmă parlamentarului, din motiv că acesta l-a insultat. La incident ar fi asistat și alți deputați din Partidul Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?