Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sergiu Sîrbu, acuzat de îmbogățire ilicită, spune că nu mai revine în politică

3 feb. 2023,, 10:15   Politică
4619 0

Fostul deputat, Sergiu Sîrbu, spune că activitatea politică i-a lăsat un gust amar și că… nu mai vrea să revină, transmite protv.

Declarațiile au fost făcute la Judecătoria Ciocana, unde astăzi, la un an după ce a fost reținut, Sîrbu a venit să depună o contestație într-un dosar în care este vizat. Întrebat ce mai face, Sergiu Sîrbu spune că lucrează la teza să de doctor și… umblă pe la judecați. În urmă multiplelor dosare deschise pe numele sau, fostul deputat ne-a asigurat că nu-l mai interesează politică.

“Cînd ați discutat ultima dată cu Vlad Plahotniuc, Ilan Sor? -Poate va veți miră, dar în ultimul an, azi este un an de cînd am fost reținut, nu am discutat cu nimeni decît cu rudele apropiate. Nimeni nu mai sună și eu nu sun, nu discut cu nimeni”, a spus fostul deputat.

Totodată, Sîrbu menționează că a atacat Republica Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, pentru că crede că a fost arestat pe nedrept.

”-V-au fost sechestrate averi, conturi bancare? -sînt cîteva, dar nu prea am eu avere.” La sfîrșitul anului 2021, fostul deputat Sergiu Sîrbu a fost învinuit că, în 2015, ar fi mituit un deputat din alt partid pentru că acesta să părăsească fracțiunea din care făcea parte.


Sîrbu i-ar fi propus de la 100.000 pînă la 200.000 euro. Acesta a respins acuzațiile procurorilor. Sîrbu și alți patru deputați transfugi au fost reținuți pe dată de 2 februarie 2022, fiind bănuiți de îmbogățire ilicită.

Mai exact, aceștia sînt învinuiți că ar fi mituit alți deputați pentru că să părăsească fracțiunea din care făcea parte. Aceștia au negat acuzațiile. Ulterior, Sergiu Sîrbu a fost transferat în arest la domiciliu, apoi sub control judiciar pe un termen de 60 de zile.



6
1
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?