X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sergiu Litvinenco, despre reforma în justiție: ”Ne dorim să avansăm cu pași mai rapizi”

20 sep. 2022,, 07:31   Politică
2066 0

Echipa Ministerului Justiției a organizat o ședință cu partenerii de dezvoltare și donatorii, care susțin acțiunile de reformă în domeniul justiției.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în cadrul acesteia, a fost prezentat planul de acțiuni pentru următorii ani și termenii stabiliți pentru implementarea acestuia, notează Noi.md cu referire la deschide.

În cuvîntul său de deschidere, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a apreciat buna colaborare între partenerii de dezvoltare, dar și conlucrarea cu Ministerul Justiției. De asemenea, le-a mulțumit atît pentru suportul financiar și tehnic, cît și pentru expertiza pe care ne-o oferă la elaborarea cadrului legislativ, astfel încît să corespundă standardelor internaționale.

„Ne dorim să avansăm cu pași mai rapizi, dar, în același timp, este foarte important ca lucrurile să fie făcute corect și transparent, iar sistemul reformat să fie unul durabil, care să reziste presiunilor și influențelor de orice fel”, a subliniat Sergiu Litvinenco.

În cadrul discuțiilor, partenerii de dezvoltare au dat asigurări că Ministerul Justiției va beneficia de suport și la următoarele etape ale reformei justiției, care vor succeda evaluarea candidaților la funcția de membru al CSM sau CSP (pre-vetting) – reforma Curții Supreme de Justiție și evaluarea externă extraordinară a tuturor judecătorilor și procurorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?