Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sergiu Golovaci, confirmat în calitate de copreședinte al Comisiei Unificate de Control

18 ian. 17:30   Politică
2430 0

La reuniunea Comisiei Unificate de Control de astăzi, care s-a desfășurat la Bender, conducătorul delegației Republicii Moldova Sergiu Golovaci a fost confirmat în calitate de copreședinte al Comisiei Unificate de Control.

Misiunea OSCE în Moldova a semnalat noi obstacole din partea Tiraspolului în ceea ce privește implementarea Principiilor de cooperare între această organizație și Comisia Unificată de Control, semnate la 10 decembrie 2004, notează Noi.md.

"Astfel, în decembrie 2023 și ianuarie 2024, echipele de monitorizare ale Misiunii nu au fost lăsate să treacă prin infrastructura posturilor ilegale ale structurilor transnistrene instalate între localitățile Proteagailovca și Hîrbovăț, Dubăsari și Coșnița, iar la postul ilegal Bender-Varnița au așteptat timp de 30 de minute.

Aceste nereguli grave au loc, chiar dacă Misiunea OSCE notifică în prealabil despre deplasarea reprezentanților săi.

Misiunea OSCE califică solicitarea Tiraspolului de a face astfel de notificări drept încălcare a mandatului său și a cerut implicarea Comisiei Unificate de Control în asigurarea libertății de circulație pentru echipele sale în vederea realizării eficiente a mandatului acestora {...}", se arată în comunicatul Biroului Politici de Reintegrare.


3
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?