Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Serebrian, despre depozitul de muniții de la Cobasna: ”Foarte multă lume, neatent se dă cu părerea”

3 mar. 2023,, 14:11   Politică
3372 0

Chișinăul nu știe volumul de muniții care se păstrează la Cobasna. Cel puțin așa a afirmat în studioul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei vicepremierul Oleg Serebrian.

Conform oficialului, ultimele controale au avut loc acolo în 2006. Pentru a stabili exact ce armamente sînt acolo, în ce stare și în ce volum, fiecare ladă trebuie deschisă și examinată, afirmă Serebrian, notează realitatea.

„Nu sînt expert militar. Nimeni nu a făcut o expertiză. Foarte multă lume, neatent se dă cu părerea. De unde s-a luat această cifră (n. red. 22.000 de tone) nu știm/ Poate cineva a mers cu cîntarul. (…) Trebuie deschise lăzi, trebuie cineva să le vadă. Ultima evaluare s-a făcut în 2006. A fost superficială pe alocuri. Să spunem cît este, ce este, cum este, este neatent”, afirmă Serebrian.

Vicepremierul mai menționează că depozitul este controlat de autoritățile ruse, iar Tiraspolul nu are cum să accepte sau să nu accepte verificările acolo. Serebrian punctează că evaluarea propriu-zisă a depozitelor poate deveni un proces îndelungat.

4
1
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?