Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Serebrian anunță cu ce s-a încheiat întîlnirea de la Tiraspol

28 oct. 2022,, 19:56   Politică
3153 1

Tiraspolul nu acceptă propunerile Chișinăului privind „coordonarea acțiunilor pe ambele maluri ale Nistrului, în vederea raționalizării consumului de gaz și energie electrică”, în contextul crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul unui briefing de presă, după cele 3 ore de discuții pe marginea acestui subiect.

„Pe subiectul energetic, Chișinăul a propus o mai bună coordonare a acțiunilor, în vederea raționalizării consumului de gaz și energie electrică. Din păcate, deși discuțiile au fost foarte concrete și au decurs într-o atmosferă calmă, nu am reușit să ajungem la un numitor comun. Ne-am înțeles că grupul de experți în domeniul energetic de pe cele 2 maluri ale Nistrului va analiza, în zilele ce urmează, anumite detalii tehnice, dar și de ordin juridic, care ar permite soluționarea, fie și parțială a acestei probleme”, a subliniat Oleg Serebrian.

Potrivit vicepremierului pentru reintegrare, „a fost tangențial atins și subiectul evaluării în comun a riscurilor care pot apărea în cazul sistării, din varii motive, a importului de gazelor naturale din Federația Rusă”. „În acest moment, din păcate, trebuie să luăm în calcul toate scenariile posibile, inclusiv cele mai proaste”, a precizat Serebrian.

„Am convenit cu negociatorul șef de la Tiraspol, că în timpul apropiat va avea loc o nouă rundă de negocieri, la care vom aborda mai detaliat acest subiect. În general, întîlnirea de azi, deși fără rezultate palpabile pe subiectul energetic, lasă încă loc de speranțe că anumite lucruri pot fi făcute, pentru a ușura povara crizei energetice, pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a mai adăugat vicepremierul pentru reintegrare.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?