X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Serebrian a avut o întrevedere cu noua șefă a Misiunii OSCE. Despre ce au discutat

20 oct. 2022,, 18:00   Politică
1944 0

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu noua șefă a Misiunii OSCE în Republica Moldova, dna Kelly Keiderling, care a preluat funcția în data de 3 octombrie 2022.

În cadrul întrevederii a fost discutată dinamica curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul politicilor de reintegrare a țării.

A fost evidențiată și complexitatea situației actuale de securitate regională, fiind remarcată indispensabilitatea coordonării acțiunilor în vederea menținerii unei atmosfere de normalitate, previzibilitate și de consolidare a încrederii, inclusiv în perimetrul Zonei de Securitate și în raioanele de est ale țării.

Vicepremierul Oleg Serebrian a punctat, că în noile condiții trebuie să găsim o modalitate de ajustare a agendei de reintegrare a țării cu cea de integrare europeană. A fost accentuat faptul, că proiectul de soluționare a dosarului transnistrean trebuie să conducă la întărirea statului Republica Moldova.


O atenție distinctă a fost acordată problemei drepturilor omului în regiunea transnistreană, în contextul situației foarte alarmante pe această dimensiune, fiind accentuată necesitatea sincronizării eforturilor și utilizării tuturor pîrghiilor de intervenție posibilă în vederea acordării asistenței necesare victimelor a căror drepturi au fost lezate și asigurării respectării standardelor universal garantate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?