X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Serbia a cerut explicații Moldovei pentru acuzațiile de destabilizare

14 feb. 2023,, 09:45   Politică
3225 0

Prim-viceprim-ministru, ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacic, a cerut explicații Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru acuzația implicării unor cetățeni sîrbi în destabilizarea situației din țara sa.

Acest lucru este menționat într-un comunicat publicat de Ministerul de Externe al Serbiei.

Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei "a negat categoric declarația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, privind posibila participare a cetățenilor sîrbi la acțiuni subversive care vizează destabilizarea Republicii Moldova", care s-ar baza pe informațiile ucrainene despre planurile Rusiei.

"Cerem autorităților moldovenești să furnizeze de urgență toate informațiile de care dispun, pentru că nu am primit până acum nicio notificare din partea Republicii Moldova", se arată în comunicatul ministerului. El a adăugat că există multe exemple de știri false pe arena internațională, dar Serbia „nu va permite afectarea reputației și intereselor sale”.

„L-am instruit pe ambasadorul nostru acreditat la Chișinău să solicite de urgență de la Președintele Republicii Moldova precizări cu privire la această declarație, precum și să ne furnizeze de urgență toate informațiile despre persoanele care sînt suspectate de participarea la astfel de acțiuni violente”, a declarat Dacic, subliniind că, în conformitate cu legislația sîrbă, „orice participare a cetățenilor noștri la conflicte armate din străinătate este o infracțiune”.


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat anterior că Serviciul de Informații și Securitate al țării are informații despre planurile de implicare a cetățenilor Rusiei, Belarusului, Serbiei și Muntenegrului în acțiuni anticonstituționale. Ea a menționat că „elementele externe, membrii partidelor politice și ai grupurilor criminale, precum și toți cei care îi protejează” implicați în activități anti-statale, „ar trebui să fie trași la răspundere”.

35
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?