X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sentința prin care Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare, anulată

3 feb. 2020,, 16:38   Politică
4956 2

Curtea de Apel Chișinău a casat, la 30 ianuarie curent, sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 12 decembrie 2017, prin care Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani de pușcărie în dosarul pentru corupere activă și escrocherie.

Cauza urmează a fi transmisă la rejudecare, potrivit Ziarul de Gardă.

Avocatul lui Platon, Alexandru Bodnariuc, a explicat pentru sursa citată că rejudecarea va fi executată de către un alt complet de judecători, sentința fiind anulată, „ne vom afla la faza incipientă de examinare în fond”.

„Au fost admise toate apelurile, s-a casat sentința instanței de fond și cauza s-a remis la rejudecare de prima instanță. S-a constatat încălcarea dreptului la apărare: că a fost înlăturat din propriul proces, nu a dat declarații, nu a pus întrebări niciunui martor, nu a fost prezent, toate demersurile avocaților au fost respinse, în final au fost înlăturați și avocații pe contract, înlocuiți cu cei din oficiu”, a declarat a.

Decizia motivată va fi pronunțată la 14 februarie curent, urmînd, potrivit lui Bodnariuc, traducerea, „expedierea înapoi”, astfel că rejudecarea va avea loc „spre vară”.


La 12 decembrie 2017, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-au condamnat pe Veaceslav Platon la 12 ani de închisoare în dosarul deschis pe numele său pentru corupere activă și escrocherie.

Platon, condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare, fiind învinuit de fraude bancare, a primit, în decembrie 2018, o nouă pedeapsă cu închisoarea. Atunci, CA Chișinău l-a condamnat la închisoare și în dosarul legat de „Moldasig” și cel în care este acuzat de escrocherie și corupere a unor angajați ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”.

Astfel, judecătorii i-au stabilit o pedeapsă cumulativă de 25 de ani de închisoare.

În prezent, Platon este deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Luna trecută, acestuia i-a fost redus termenul cu 565 de zile, avînd în vedere demersurile apărătorilor cu privire la condițiile de detenție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?