X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Senatorul Pușkov a acuzat Ucraina și Moldova de standarde duble privind gazul rusesc

5 ian. 2022,, 15:15   Politică
5587 38

Unele țări după propriul exemplu demonstrează că declarațiile despre "gazul rusesc murdar" nu corespund realității. Despre acest lucru a vorbit Alexei Pușkov, membru al Consiliului Federației a Federației Ruse.

Parlamentarul a comentat poziția Poloniei, Ucrainei și Moldovei cu privire la gazul rusesc și a acuzat aceste state de standarde duble.

Declarațiile despre "gazul rusesc murdar" sînt departe de realitate, așa cum demonstrează unele țări. În primul rînd, acest lucru este tipic pentru Polonia, care solicită prețuri mai mici pentru gazul rusesc șidin timp calculează pierderile după expirarea care urmează a contractului cu Gazprom. Ucraina cere ca "gazul murdar" să curgă în Europa doar prin conductele lor, iar concomitent, îl cumpără prin revers din Polonia și Slovacia, fără a se jena de faptul că este "murdar", a remarcat senatorul rus.

În opinia sa, același lucru este valabil și pentru Republica Moldova, care este în "extaz" de la prelungirea contractului de furnizare a carburanților cu încă cinci ani, datorită Statelor Unite.

"Nu toți mizează pe "moleculele libertății" americane lichefiate, dar le place să scuipe în fîntîna, fără de care nu se pot descurca", a concluzionat Pușkov.

În luna august a anului trecut, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a numit gazul rusesc "cel mai murdar din lume" din cauza emisiilor de metan în timpul extragerii și transportului, precum și din cauza "corupției și șantajului."
În același timp, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că gazul care va trece prin conducta Nord Stream-2 este mai bun din punct de vedere ecologic — este cel mai curat din lume.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?