X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Senatori din FR vor monitoriza alegerile din Moldova privind imixtiunile externe

19 feb. 2019,, 16:50   Politică
2557 8

Senatorii ruși vor participa la monitorizarea alegerilor parlamentare programate pentru 24 februarie, în Moldova, și vor monitoriza îndeaproape desfăşurarea și eventualele tentative de a exercita presiuni asupra lor din exterior.

Potrivit presei rusești, despre aceasta a anunţat, astăzi, jurnaliștilor președintele Consiliului Federației al FR, Valentina Matvienko, notează Noi.md.

„Vom monitoriza foarte atent modul de desfăşurare a alegerilor – dacă au ele loc în conformitate cu legea, dacă vor exista încercări continue de presiune, încălcări ale legii sau încercări de influențare a rezultatelor alegerilor într-o manieră nedemocratică", a declarat Valentina Matvienko reporterilor.

Potrivit acesteia, la misiunea internaţională de observatori pentru monitorizarea scrutinului vor participa senatorii ruși Viktor Abramov, Aleksey Kondratiev, Viktor Pavlenko.

„Vedem cît de tensionată este situația din Moldova înaintea alegerilor parlamentare. Constatăm intervenții evidente şi brutale în treburile interne ale Moldovei, cînd țările străine impun partidele pentru care ar trebui să se voteze, candidații care ar trebui votaţi, împart în mod neruşinat recomandări și sfaturi. Acesta este, bineînţeles, stilul unor state de a influența procesele interne", a declarat președintele Consiliului Federației.


Ea a subliniat că „cetățenii moldoveni vor face de sine stătător alegerea de care își leagă viitorul, fără a avea nevoie de sfaturi din afară".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?