Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Senator rus:"Nu trebuie dramatizată schimbarea puterii în Moldova"

2 feb. 2021,, 09:35   Politică
2864 6

Schimbările din Moldova, după schimbarea puterii în republică, nu vor avea consecințe dramatice ca după lovitura de stat din Ucraina.

Această opinie a fost exprimată de către senatorul rus, președintele Comisiei Consiliului Federației pentru politică informațională și interacțiune cu mass-media, Alexei Pușkov, transmite Noi.md.

Într-un interviu acordat "Moscovei de seară", el a apreciat schimbările care au avut loc în politica externă a Moldovei după alegerea noului președinte, Maia Sandu, și a răspuns la întrebarea jurnalistului despre probabilitatea pierderii influenței Rusiei după Ucraina, Georgia și Belarus.

"Nu putem să nu recunoaștem că Maidanul din Ucraina și trecerea țării în tabăra adversarilor noștri geopolitici și ideologici, a devenit o lovitură serioasă asupra pozițiilor Rusiei în spațiul post-sovietic. În Georgia nu există schimbări fundamentale. În Moldova a avut loc schimbarea președintelui: în locul lui Dodon, care are o atitudine pozitivă față de Rusia, a venit pro-occidentala Sandu, care deja a început să joace cu cartea antirusească. Cu toate acestea, schimbările nu sunt la fel de dramatice ca după lovitura de stat din Ucraina", a spus senatorul rus.

În același timp, el a subliniat că există o intenție destul de concretă a noului președinte al SUA, Joe Biden, de a "transfera rivalitatea cu Rusia în spațiul post-sovietic".


"Concurența în spațiul post-sovietic se intensifică. Dacă pentru Trump acesta nu prezenta un mare interes, administrația Biden pare să mizeze pe intensificarea eforturilor americane de a rupe republicile post-sovietice de Rusia", a spus Alexei Pușkov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?