COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șeful statului, despre dosarele pierdute la CEDO

Șeful statului, despre dosarele pierdute la CEDO

Cele 70 de milioane de lei, pe care Moldova trebuie să le plătească, despăgubire, în dosarul „Gemenii”, ar putea fi „luate de la finanțarea sistemului judecătoresc”.

Guvernul Chicu va propune rectificări la bugetul de stat în acest sens. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Igor Dodon a dat asigurări că acest lucru se va face „numai în limitele legale”, motiv pentru care se caută acum „mecanismele necesare ca să motivăm judecătorii, pe viitor, să nu mai facă așa (...) Cei care prin deciziile lor prejudiciază statul, cele 70 de milioane de lei, trebuie să le plătească”, a declarat Igor Dodon pentru Europa Liberă.

Recent, premierul Ion Chicu a anunțat în debutul ședinței de Guvern că Moldova a pierdut la CEDO în dosarul Complexului Comercial “Gemenii” și trebuie să achite despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei. Chicu a cerut ca bugetul de stat pentru 2020 să fie rectificat astfel, încît acești bani să fie tăiați din sistemul judecătoresc.


Inițiativa a fost susținută și de președintele Igor Dodon. Mai mult, șeful statului a propus confiscarea averilor judecătorilor, vinovați de dosarele pierdute la CEDO.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load