COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Şeful statului a participat la cea de-a doua ediție a Forumului etniilor

Şeful statului a participat la cea de-a doua ediție a Forumului etniilor

Președintele țării, Igor Dodon, a participat la cea de-a doua ediție a Forumului etniilor, ale cărui lucrări au demarat vineri, 1 noiembrie, la Palatul Republicii.

Evenimentul este organizat sub egida președintelui Republicii Moldova și este prilejuit de aniversarea a 30-a a creării mișcării etnoculturale obștești.

Șeful statului i-a salutat pe numeroșii participanți care reprezintă etniile țării noastre, pe deputați în frunte cu speakerul Zinaida Greceanîi, precum și pe diplomații acreditați la Chișinău.


În cadrul discursului, Igor Dodon a remarcat că în țara noastră a fost obținut un acord interetnic pe termen lung, iar reprezentanții tuturor etniilor care locuiesc în Moldova sînt mîndri de faptul că sînt cetățenii acesteia, iar noi sîntem mîndri de o varietate atît de largă de culturi și limbi existente în Republica Moldova.

„De asemenea, datorită consensului național larg, am reușit să înlăturăm pașnic regimul oligarhic și să obținem stabilitate și liniște în țară”, a menționat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a subliniat că, în calitate de președinte al Republicii Moldova și garant al Constituției, va face tot ce îi stă în putere pentru a păstra pacea și armonia între cele peste 120 de popoare care trăiesc în țară, deoarece Moldova este casa noastră comună și nu va mai exista alta.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load