X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Șeful CNA, despre finanțarea Partidului Șor: "Faptul că s-a tranzacționat cu criptomonede complică procesul"

13 oct. 2022,, 12:14   Politică
2445 0

Partidul Șor, care este cercetat pentru finanțare ilegală, ar fi făcut tranzacții în criptomonede, susține directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu.

Potrivit șefului CNA, acest lucru complică procesul, dar nu-l face imposibil. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, notează deschide.md.

„Subiectul legat de finanțarea Partidului „Șor” nu s-a epuizat, investigarea continuă, se coleactează probe adiționale. Avem suport în acest sens. Informații vin din mai multe direcții. Este nevoie de o abordare consolidată pentru ca probatoriul să fie structurat. Și colegii din cadrul CNA sunt implicați în activități de cercetare, același lucru îl fac și colegii de la Procuratură Anticorupție pentru că avem un dosar încă din vară și necesită soluționare.

Faptul că s-a tranzacționat cu criptomonede complică procesul de cercetare, dar nu-l face imposibil. Au fost utilizate o serie de criptomonede, este o tactică specială pentru investigarea acestor categorii de tranzacții”, a precizat Rusu.

De menționat că pe numele mai multor reprezentanți ai Partidului „ȘOR”, dar și în privința formațiunii, în calitate de persoană juridică, a fost pornit un dosar penal pentru finanțarea ilegală a partidului. Principalul figurant în acest dosar este vicepreședintele partidului, Marina Tauber, reținută la data de 21 iulie.


Ea este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?