Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Șeful Centrului pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal riscă să fie demis

10 oct. 2019,, 15:10   Politică
2605 1

Deputatul fracţiunii PAS Dumitru Alaiba anunţă că în cadrul fracţiunii din care face parte se vorbeşte despre intenţia de a-l demite pe şeful Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Eduard Răducan.

Alaiba afirmă că vor propune acest subiect în Parlament, deoarece conform legii, demiterea lui poate fi iniţiată de o fracţiune parlamentară, sau de un grup de 15 deputaţi. În context, deputatul anunță și motivele pentru care se dorește demiterea şefului Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

„Motive sînt multe, dar aş numi următoarele: inacțiunea Centrului în cazul magazinelor sociale ale lui Șor, în pofida sesizărilor și solicitărilor din societate, inacțiunea Centrului cînd PD abuza grosolan de registrele populației. Doar scrisorie electorale semnate de Plahotniuc trimise tuturor pensionarilor cu insigna PDM cît fac și abuzurile comise împotriva libertății presei și complicitatea în limitarea transparenței și a accesului la informație. Nu cred că există jurnalist de investigație munca căruia să nu fi fost blocată măcar o dată de felul în care acest Centru îşi vede misiunea”, menționează Alaiba.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?