X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Șeful CEC: Alegerile anticipate ar putea să nu aibă loc

7 mai. 2021,, 09:27   Politică
4253 5

„Există riscul ca alegerile parlamentare anticipate să nu aibă loc”, declarația a fost făcută de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Președintele CEC afirmă că această situație este prevăzută la modul teoretic de risc, dar în prezent nu există niciun semnal.

„Din punctul meu de vedere există acest risc de a fi demiși toți membrii CEC sau să-și depună singuri mandatele pentru a nu fi cvorumul necesar. Dar acesta este la nivel de risc, vorbim la modul teoretic.(...)

Sau demisia mai multor membri ai Guvernului, astfel încît executivul să nu fie funcțional și să nu se poată aloca bani.(...)

Probe sau anumite chestiuni de acest gen nu există. Nu comentez zvonurile. Nu sînt de nivel. Dacă sînt unele cereri în acest sens, ne vom expune”, a declarat Dorin Cimil în cadrul emisiunii.


Pentru ca alegerile anticipate să aibă loc totuși în această eventuală situație Dorin Cimil spune că este necesar ca: „să fie numiți noi membri CEC de către Parlament printr-o hotîrăre.

Amintim că președintele CEC a mai declarat în cadrul emisiunii că în acest an va fi revăzută geografia secțiilor de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?