Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Șefa statului: ”Sîntem o țară neutră și pașnică”

25 feb. 2022,, 21:12   Politică
2808 2

Republica Moldova este o țară neutră și pașnică și nu se va lăsa implicată în conflicte militare. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televisiune, notează Noi.md

”Neutralitatea este înscrisă în constituție. Neutralitatea a fost votată de cetățeni. Pentru noi este complicat, noi sîntem o țară neutăr și pașnică și sper să se țină cont de acest lucru. Cu toții ne dorim să trăim într-o lume în care războaiele nu mai sînt o obțiune. RM este o palmă de pămînt foarte frumoasă care ne-o dorim în continuare a noastră și pașnică”, a spus șefa statului.

Totodată aceasta a menționat că este în contact permanent cu partenerii internaționali.

”Toată lumea ne susține, toată lumea încearcă să ne ajute. Săptămîna trecută am avut întîlniri cu mai mulți oficiali. Am discutat aseară cu președinta Comisiei UE, astăzi cu Președintele României, mîine ar trebui să vorbesc și cu alți lideri UE. Toată lumea spune că este aproape de noi, că ne va susține economic”, a spus Sandu.

Totodată aceasta a menționat că nu a vorbit în ultimele zile cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski și că acum, mai mult ca oricînd, țara noastră trebuie să fie alături de refugiații ucraineni.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?