X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Șefa statului, despre eliminarea corturilor: ”Poliția a raportat numeroase încălcări grave”

17 oct. 2022,, 12:10   Politică
2598 0

După ce ieri, mascații au intervenit în centrul capitalei și au eliminat peste 60 de corturi care au fost instalate de protestatarii adunați de fugarul Ilan Șor, cu o reacție a venit și șefa statului care a ținut să mulțumească organelor de ordine pentru că au intervenit într-o formă calmă, informează Noi.md

”La proteste, poliția a raportat numeroase încălcări grave, din cîte s-a văzut organizatorii nu au asigurat desfășurarea protestului în cadru legal, inclusiv au fost descoperite obiecte interzise și respectiv a trebui să se intervină. Eu vreau să le mulțumesc forțelor de ordine pentru că au intervenit într-o formă calmă și au asigurat ordinea publica”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Reamintim că în seara zilei de duminică, toate corturile care erau instalate de protestatarii adunați în centrul capitalei de Partidul Șor, partid condus de fugarul om de afaceri Ilan Șor care se ascunde de justiția moldovenească în Israel mai bine de 3 ani, au fost luate pe sus de mascați.

Din imaginile video care au apărut pe rețelele de socializare se vede cum sute de mascați au intervenit în centrul capitalei pentru a ridica corturile. Protestatarii care se aflau în corturi nu au opus rezistență.

Într-o notă emisă presei de Poliție, se anunță că a-a constatat că organizatorii protestului au încălcat intenționat cerințele stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre ei, Primăria mun.Chișinău și Poliție.


”S-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind admise în mulțime persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ei (obiecte contondente, cuțite, foarfece chirurgicale, crengi, etc.) Prin toate acțiunile s-a urmărit instigarea la dezordine și periclitarea securității publice, fără a ține cont că în Piața Marii Adunări Naționale erau preconizate și alte evenimente, inclusiv cu participarea copiilor. Aceste acțiuni au fost ghidate de către organizatorii care au recurs la discursuri de ură, nu s-au conformat cerințelor, au admis acțiuni protestatare contrar regulilor stabilite anterior și care ar fi putut duce la escaladare și pericol pentru cetățeni”, se arată în comunicatul emis presei.

Totodată, potrivit organelor de ordine, organizatorii au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine; au îndemnat protestatarii la nesubordonare și la schimbarea locației, inclusiv prin altercații. Mai mult decît atît, unii participanți la proteste aveau la ei obiecte interzise.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?