X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Șefa statului a ajuns în „Țara Soarelui Răsare”! Vezi cu cine a reușit să se întîlnească

2 dec. 2022,, 10:30   Politică
3925 0

Șefa statului a ajuns în Japonia. Maia Sandu a reușit să se întîlnească cu președintele Camerei Reprezentanților, Hiroyuki Hosoda, dar și cu mai mulți membri ai Parlamentului nipon. Principalul subiect discutat a fost cooperarea Republicii Moldova cu Japonia, transmite realitatea.

„ Le-am povestit despre lupta noastră pentru democrație și drumul spre Uniunea Europeană, despre eforturile de a reforma sectoarele-cheie și a construi un stat în care fiecare cetățean se bucură de respect. Am menționat relația excelentă pe care o avem cu Japonia, care este al treilea cel mai important partener de dezvoltare al Moldovei, cu contribuții generoase în agricultură și sistemul de sănătate, în infrastructura locală”, a sccris Maia Sandu.

Возможно, это изображение 7 человек, люди сидят и в помещении

„Am vorbit și despre incertitudinea în care a fost aruncată regiunea noastră de războiul, evidențiind cele mai mari probleme cu care se confruntă Moldova din această cauză. Proiectele de diversificare și de eficiență energetică vor aduce rezultate palpabile în timp, însă Moldova are nevoie de sprijin acum, pentru a nu mai depinde de furnizorii care folosesc resursele energetice ca armă”, a mai afirmat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a discutat securitatea regională și cooperarea moldo-niponă am discutat cu Hiroyuki Hosoda, Președintele Camerei Reprezentanților.


3
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?