X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Dispariția graficului şedinţelor pe cazul Şor: Instituțiile oferă explicații diferite

25 ian. 2019,, 15:50   Politică
3860 4

Pe pagina web a Curții de Apel Cahul a dispărut agenda ședințelor programate în dosarul controversatului om de afaceri Ilan Șor, cu excepția a două ședințe, care au avut loc anul trecut, în lunile aprilie și mai.

Reprezentanții Curții de Apel Cahul au spus pentru tv8.md că la solicitarea Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești instanța de apel a făcut schimbări prin bifarea ședințelor din dosarul lui Șor cu mențiunea „ședință închisă”.

În același timp, Agenția a spus că a cerut Curții de Apel să întreprindă măsurile necesare pentru a asigura documentarea corectă a dosarului electronic.

Reprezentanții Curții afirmă că prin încheierea din 23 mai 2018 a Colegiului judiciar al Curții a dispus examinarea cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor în ședință închisă. Astfel, „ca reacție la scrisoarea parvenită de la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești din 18 ianuarie 2019, referitor la ședințele de judecată, care în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor au fost bifate greșit cu mențiunea „ședința publică”., la solicitarea Agenției instanța de apel a operat modificări prin bifarea cu mențiunea „ședință închisă” în programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, ședințele de judecată petrecute în regim închis.

Din acest motiv pe Portalul Național al Instanțelor de Judecată în rubrica „agenda ședințelor de judecată”, nu este vizibil, cauza penală sus menționață”, se arată într-un răspuns pentru TV8.


În același timp, Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești spune că „în legătură cu faptul că la 15 ianuarie 2019 toate ședințele de judecată care au avut loc la dosarul indicat au avut bifată în Program mențiunea „ședință publică”, iar la situația din 17 ianurie 2018 mențiunea „ședință publică” a fost debifată de către angajații instanței pentru o parte din ședințe, la 18 ianuarie 2018 Agenția a solicitat Curții de Apel Cahul întreprinderea măsurilor de rigoare pentru a asigura documentarea corectă a dosarului electronic nominalizat și neadmiterea de către angajații instanței în viitor asemenea erori în alte cazuri”.

Suplimentar Agenția a comunicat că informația plasată de către angajații instanțelor judecătorești în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor pentru documentarea dosarelor electronice în privința ședințelor de judecată planificate, hotărîrilor, încheierilor judecătorești, se reflectă în mod automat pe Portalul Național al Instanțelor Judecătorești, iar în cazul admiterii unor erori, acestea pot fi corectate doar de angajații instanțelor judecătorești care dispun de drepturi de acces în Program.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?