X 

Şedință specială organizată de Filip: Guvernul vine în ajutorul orașului Bălți

28 dec. 2017,, 10:49   Politică
3646 3

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi, la Guvern, o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere de la Bălți, transmite NOI.md

Asta după ce a primit sesizări de la mai mulţi locuitori, instituții, inclusiv o adresare din partea Primăriei Bălţi. Situația de criză a apărut ca urmare a perturbării procesului de transportare a deșeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantități foarte mari de reziduuri în ultimele zile.

La şedinţă au participat reprezentanți ai Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Primăriei Chişinău, ai Primăriei Bălţi, specialiști epidemiologi, precum și reprezentanți ai altor instituții.

Discuțiile au vizat cu prioritate o intervenție de urgenţă pentru acordarea ajutorului necesar locuitorilor oraşului, dar şi pentru sprijinirea Primăriei Bălţi în acțiunile de transportare a cantității mari de deșeuri menajere acumulate în ultimele zile.

În acest sens, Premierul Pavel Filip a cerut implicarea mai multor instituții, inclusiv a solicitat sprijin logistic din partea Primăriei Chişinău, în aşa fel încît, în cel mult 3 zile, Municipiul Bălți sa fie curăţat, iar locuitorii să poată întîmpina noul an aşa cum se cuvine.


„Nu este obligaţia şi competenţa Guvernului, este obligaţia autorităţilor locale, de aceea, noi intervenim atunci cînd este o situaţie de urgenţă, după care, autorităţile locale trebuie să se clarifice. Dacă depunem un efort comun, reuşim să curăţăm, după care să intraţi în regim normal de lucru”, a declarat Pavel Filip.

Mai multe instituții vor furniza începînd chiar de astăzi tehnica și personalul necesar pentru această intervenţie, costurile urmînd sa fie suportate din fondul de rezervă al Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?