Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ședința Parlamentului Republicii Moldova. Moțiune de cenzură împotriva Ministerului Justiției (LIVE TEXT)

24 noi. 2022,, 14:11   Politică
3517 0

17:40 // Moțiunea simplă asupra activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, a fost respinsă de Parlament. În favoarea demiterii ministrului au votat doar 25 de deputați BCS.

14:48 // Litvinenco: Voi pleca din funcție atunci cînd voi reuși ca toți hoții din această țară să fie trași la răspundere iar averea lor să fie confiscată.

14:32 // Bolea, despre dosarul Stoianoglo: Toată societatea a văzut prin ceaturile din telegram cum controlați pentru cei de la penitenciare.

Litvinenco: Eu nu am comis ilegalități niciodată în viață. Ca să vă răspund legat de acest fals pe care l-ați informat. Ar trebui să vă informați că persoana numele căreia l-ați pomenit nu a stat nici măcar o zi în penitenciar. Așa că ceea ce ați spus este un fals, puteți să verificați lucrurile date.

Bolea: Eu am vizitat pe domnul Stoianoglo în celula din penitenciar. Ok, nu ați făcut niciodată nimic. Art. 327 Cod Penal - abuz în serviciu. Art. 328 - depășirea atribuțiilor de serviciu. Despre noțiunea de trafic de influență dumneavoastră cunoașteți. Ex ministrul justiției, inclulpatul Sergiu Litvinenco pe viitor va fi condamnat pentru abuz, sau pentru trafic de influență.


Litvinenco: Ați putea să fiți mai original un pic. Dumneavoastră să înțeleg că citiți aceste articole fără a înțelege esența lor. Eu nu știu la care drepturi a căror persoane vă referiți, dacă vă referiți la Plahotniuc, Șor, Planot da eu cred că și în cazul lor nu trebuie să fie admise încălcări în legislație. Nu am comis ilegalități, nu am încălcat legea, nu am furat din banul public așa că dorm liniștit și vă sfătui și pe dumneavoastră să faceți la fel în viitor.

14:25 // Litvinenco despre ”manipulările din telegram”: Apariția acestor manipulări în ziua cînd s-a propus scoaterea în afara legii a lui Șor nu cred că nu vă dați seama că nu a fost întîmplătoare.

Orice plasare în spațiul public a unei conversații private este în afara legii și nu contează dacă ea conține adevăr, semi-adevăr, sau minciună.

Vreau să mă adresez cetățenilor RM care privesc această ședință. Eu știu că fiecare din voi vreți ca lucrurile să meargă mai repede. Hoții vor ajunge la pușcărie, dar vor ajunge în mod corect și respectînd legea. În caz contrar ei vor veni în fața legii și vor spune că nu le-au fost respectate drepturile. Este o promisiune pe care am făcut-o și ne vom ține de ea pentru că noi mereu am făcut ce am promis.

14:15 // Litvinenco: Un grup de hoți care vrea să scape de pușcărie a depus o moțiune simplă. Sigur o moțiune este un instrument al democrație, voi însă nu respectați democrația, voi le folosiți pentru a o distruge.

Doar în haos și în întuneric aceste grupări de hoți vor putea să scape de pușcărie.

Pe șefii acestor grupări îi cunosc toți - Plahotniuc, Șor, Platon, Cavcaliuc care stau ascunși în afara țării. Acești deputați nu sînt altceva decît instrumente ale hoților fugari, ei au făcut moțiuni și vor să oprească ceea ce așteaptă o țară întreagă de foarte multă vreme - o țară întreagă eliberată de hoți.

Șor, Plahotniuc, Platon și Andronachi nu reprezintă nicidecum Republica Moldova.

14:12 // Sergiu Litvinenco, în fața Parlamentului. Urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva sa.

13:04 // Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.28/2016 privind accesul pe proprietăți și utilizarea partajată a infrastructurii asociate rețelelor publice de comunicații electronice (art.9), votat

12:56 // Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.171/2010 cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații (art.1, 2, 3, ș.a.), votat și Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, la fel votat.

11:50 // Vota în a doua lectură. A fost creat FACEM (https://bit.ly/3Urig5R) (Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere a Economiei Moldovei) prin care statul va putea oferi credite la condiții extrem de avantajoase companiilor cu potențial de creștere.

Potrivit calculelor făcute de specialiști, costurile creditelor accesate prin FACEM vor fi mai mici cu cel puțin 30 % față de cele practicate pe piața creditară actuală. Zeci de mii de locuri de muncă decente vor fi create datorită acestui fond.

11:43 // Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.171/2012 privind piața de capital, votat în lectura II.

11:40 // Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii , votat în lectura II.

11:35 // Caraman: Pe 6 octombrie domnul Grosu și-a permis să mă învinuiască o cerere prealabilă de chemare în judecată. Drept răspuns am primit că declarațiile făcute în parlament nu sînt altceva decît critică. Eu voi publica acest text, atrag atenția acelor care apără drepturile omului asupra conținului dat. Eu dacă acum l-aș numilă pe domnul Grosu corupt pentru că a gestionat greșit implementarea reformelor la BAC asta la fel este o simplă opinie?

Grosu: Unicul regret al meu atunci cînd am gestionat problema cu bacul este că nu am gestionat destul de bine și mulți din cei care au copiat au ajuns astăzi în sala asta.

11:33 // Grosu: la 27 noiembrie este ziua lucrătorului din agricultură. Prin această cale îmi exprim recunoștința tuturor celor care prelucrează pămîntul.

Într-un an complicat cu crize peste crize noi am reușit să venim cu legi în susținerea agricultorilor.

11:28 // Grosu: Ieri am văzut cu acest război afectează direct RM. Unii cetățeni nici la această oră nu au lumină. În următoarele ore vor fi conectați toți consumatorii. Vreau să aduc sincere mulțumiri echipelor implicate în restabilirea energiei electrice, poliției, personalului medical, salvatorilor și pompierilor.

Uniți și solidari devenim mai puternici. Mulțumim tuturor care s-au implicat pentru remedierea problemei.

11:20 // BCS cere excluderea de pe ordinea de zi a proiectului Codului electoral al Republicii Moldova și Proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

11:17 // 87 de deputați prezenți la ședința parlamentului.

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 24 noiembrie 2022

1.423Moțiune simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției

2.410Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii (art.3, 12)

3.278Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.171/2012 privind piața de capital (art.2, 4, 6, 7 ș.a.)

4.418Proiectul de lege pentru ratificarea celui de-al paisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă.

5.403Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.171/2010 cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații (art.1, 2, 3, ș.a.)

6.247Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.440-XV din 27.07.2001 cu privire la zonele economice libere – art.5, 6; Legea nr.163/2010 privind autorizarea executării lucrărilor de construcție – art.2, 3; ș.a.)

7.261Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.28/2016 privind accesul pe proprietăți și utilizarea partajată a infrastructurii asociate rețelelor publice de comunicații electronice (art.9)

8.425Proiectul de hotărîre pentru aprobarea Declarației Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea Marii Înfometări (Holodomor) din anii 1932-1933 din Ucraina

9.288Proiectul Codului electoral al Republicii Moldova

10.289Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.797/1996 pentru adoptarea Regulamentului Parlamentului – art.143, 144; Legea nr.768/2000 privind statutul alesului local – art.5, 8; ș.a.)

11.304Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (revizuirea cadrului normativ privind nedescriminarea și asigurarea egalității)

12.267Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.80/2010 cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică – art.2; Legea nr.52/2014 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul) – art.1 ș.a.)

13.Discursul domnului Virginijus SINKEVIČIUS, Comisarul European pentru mediu, oceane și pescuit

14.INTERPELĂRI/ÎNTREBĂRI

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?