X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 31 martie 2021

31 mar. 2021,, 17:18   Politică
4412 1

17:58 // Parlamentul a adoptat astăzi cu majoritate de voturi hotărîrea cu privire la instituirea stării de urgență pe teritoriul R.Moldova în perioada 1 aprilie - 30 mai 2021, notează Noi.md.

Hotărîrea a fost luată la propunerea Guvernului în exercițiu și a fost argumentată prin necesitatea luării unor măsuri urgente care sînt dictate de dinamica evoluției situației epidemiologice naționale, dar și internaționale, determinată de răspîndirea virusului COVID-19.

Pentru instituirea Stării de Urgență au votat 52 deputați.

17: 54 // Vladimir Odnostalco a anunțat că fracțiunea PSRM va vota pentru instituirea stării de urgență.

17:45 // Ruxanda Glavan: Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” va vota pentru instituirea stării de urgență.


17:32 // Pavel Filip: Stimați cetățeni - Salveați-vă singuri! Aveți grijă de voi pentru că în următoarea jumătate de an cu toții vom fi pe cont propriu.

17: 27 // Igor Grosu: Noi nu o să votăm pentru introducerea Stării de Urgență. Dacă vă reconsiderați poziția și veniți pentru niște acțiuni concrede, discutăm.

17:15 // Deputații au revenit în sală.

Alexandru Slusari: Platforma DA nu va vota pentru instituirea Stării de Urgență.

16:52 // Parlamentul a luat o pauză pentru 10 min

15:01 // Deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea: ”Fac un apel la bunul simț și să fim un pic mai laconici astfel ca să permite colegilor de la Guvern să se întoarcă la lucru și să ia decizii chiar pe alocuri și nepopulare dar să îi lăsăm să muncească în continuare în această perioadă grea.”

15:00 // Ciocoi: ”Instituirea stării de urgență dezleagă mîinie CNESP să opereze modificări în buget și să identifice resursele financiare pentru readresarea lor spre anumiți agenți economici. Recunosc că nu este în discuție instituirea unui lockdown. ”

14:55 // ”Agenții economici vor fi avertizați: Ori respectă condițiile de prevenire a răspîndirii infecției COVID-19, ori vor fi închiși”, a declarat Ciocoi.

Ciocoi: ”Am chemat reprezentanții bisericilor să fie alături de noi. Am convenit cu biserica că și slujitorii bisericești vor respecta normele sanitare. La slujbele la care se presupune a fi un număr mai mare de enoriași trebuie să fie făcute în mod obligatoriu afară. Vaccinarea este ultima soluție în depășirea acestei pandemii”

14:43 // Potrivit lui Fadei Nagacevschi, Ministrul Justiției decizia Guvernului de a veni cu solicitarea de instituire a Stării de Urgență a venit în urma ședinței CNESP de ieri și a fost generată de numărul de infectări raportate în ultima perioadă.

14:30 // Deputatul Platforma Da, Alexandrul Slusari a întrebat de ce Guvernul vine acum cu această propunere de instituire a stării de urgență în timp ce CSS a venit încă pe 13 martie cu recomandarea de a fi instituit lockdown.

Aureliu Ciocoi a declarat că de atunci au existat mai multe solicitări către Parlament să se ia o decizie în acest sens. „Ieri a fost ultima picătura și nu are legătura cu situația politică din țară”, a răspuns prim-ministrul în exercițiu.

14:20 // Parlamentul examinează cererea Guvernului de a institui situație de urgență în Republica Moldova.

În aceste momente, prim-ministrul interimar, Aureiul Ciocoi răspunde la întrebările deputaților și spune de ce este nevoie de instituirea stării de urgență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?