Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 25 martie 2021

25 mar. 2021,, 12:11   Politică
6173 1

11:40 // Majoritatea parlamentară formată din PSRM, Partidul Șor și platforma „Pentru Moldova” anunță că sînt împotriva dizolvării Parlamentului și au reiterat susținerea pentru candidatul la funcția de premier, Vladimir Golovatiuc.

„Anunțăm despre dezacordul privind dizolvarea Parlamentului. În temeiul hotărîrii din CC, majoritatea parlamentară absolut formalizată în vederea susținerii candidaturii din componența Parlamentului reiterează suportul pentru candidatul înaintat pentru funcția de prim-ministru, Vladimir Golovatiuc. Anunțăm despre dezacordul în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului”, a spus Furculiță înainte de încheierea ședinței Parlamentului de astăzi.

După acest anunț fracțiunea PSRM, Partidul Șor și platforma ”Pentru Moldova au părăsit ședința Parlamentului. În consecință, Zinaida Greceanîi a anunțat că ședința Parlamentului se declară închisă din lipsă de cvorum, iar deputații vor reveni în sală mîine dimineață, pentru a examina proiectele de legi care au fost incluse în ordinea de zi.

10:25 // Din lipsă de cvorum, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a declarat că subiectul numirii Guvernului Grosu este epuizat și a anunțat o pauză de o oră. La 11:30, deputații urmează să revină în sala plenului pentru a examina alte puncte de pe ordinea de zi.

10:20 // Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” și fracțiunea parlamentară ”Șor” la fel au părăsit plenul parlamentului și refuză să voteze pentru Guvernul Grosu.


10:18 // Fracțiunea PSRM a părăsit plenul parlamentului și nu participă la examinarea programului Guvernului Grosu.

”Nu cred că este cazul să trecem în revistă toate ultimele evenimente. Considerăm că toate acele consultări din partea Maiei Sandu au fost mimtate, considerăm că acest lucru este un teatru regizat. Noi nu dorim să participăm la acest joc și fracțiunea PSRM va părăsi sala de plen și sîntem gată să revenim după pauză”, a declarat deputatul socialist, Vlad Bătrîncea.

10:10 // Ședința Parlamentului Republicii Moldova a început. În plen sînt prezenți 89 de deputați.

Aleșii poporului urmează să exprime vot de încredere Guvernului Grosu. Totodată pe agenda Executivului sînt incluse următoarele proiecte de legi:

– proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2021;
– proiectul pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legii salarizării;
– proiectul de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural;
– proiectul de lege pentru modificarea Legii viei și vinului;
– proiectul de lege privind unele măsuri în vederea amînării penalităților pentru întîrzierea la plata impozitelor de către agenții economici în perioada stării de urgență și a stării de urgență în sănătate publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?