Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 16 aprilie 2021

16 apr. 2021,, 14:43   Politică
4929 5

12:20 // În vederea instituirii unei măsuri de protecție socială pentru consumatorii casnici prin prisma oferirii unei compensații la energia electrică utilizată pentru lunile aprilie și mai al anului 2021, Parlamentul a decis modificarea Legii bugetului de stat.

Conform proiectului, prin oferirea acestor compensații, statul va aplica o formă concretă de protecție socială, bine orientată a cetățeanului contra sărăciei economice, în rezultatul pierderii sau reducerii bruște a veniturilor. Proiectul este destinat să sprijine consumatorii casnici în contextul circumstanțelor legate de efectele epidemiei și situația economico-financiară a acestora.

11:20 // Deputaţii au aprobat în prima lectură proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice.

Acesta prevede acordarea compensațiilor tarifelor la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, pentru două luni – aprilie și mai, perioada acțiunii stării de urgență.

Suma compensată va constitui 428 de lei – cîte 214 de lei pe lună. Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale, pe conturile furnizorilor de energie electrică, se arată în nota informativă la proiect.


10: 10 // Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, cere audierea priemierului Aureliu Ciocoi. Propunerea a fost respinsă de deputații din parlament.

10:05 // Ședința Parlamentului a început cu un minut de reculegere în memoria în memoria deputatei PD, fosta președintă a raionului Ungheni, Ludmila Guzun, care a decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?