X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ședința Parlamentului, anulată din lipsă de cvorum

2 apr. 2020,, 14:14   Politică
2565 1

Premierul Ion Chicu s-a prezentat astăzi la ședința plenară pentru a prezenta în fața deputaților proiectul de lege privind măsurile anticriză, inițiativă pentru care și-a angajat răspunderea, notează Noi.md.

Din lipsă de cvorum însă ședința nu a avut loc. Deputații fracțiunilor PSRM și PDM au lipsit. Cele doua fracțiuni parlamentare și-au anunțat susținerea pentru măsurile de urgență propuse de Guvern.

La ședință s-au prezentat doar reprezentanții blocului ACUM și cei ai grupului Pro-Moldova.

"Sînt nevoită să constat lipsa cvorumului, ședința nu poate fi deschisă", a declar spicherul Zinaida Greceanîi.


Menționăm că un pachet de măsuri anticriză a fost adoptat, ieri, de Guvernul Chicu prin asumarea de răspundere pentru modificarea mai multor acte legislative. Hotărîrea este aprobată în contextul stării de urgență declarat la 17 martie 2020 și are drept scop instituirea unor măsuri suplimentare de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență.

Conform Constituției, Guvernul își poate asuma răspunderea în fața Parlamentului pentru un proiect de lege, în anumite situații. Dacă în decurs de 3 zile, nu este inițiată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, inițiativele pentru care executivul și-a asumat răspundere se consideră adoptate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?