X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ședință la Curtea de Apel în problema secțiilor de votare peste hotare

10 iun. 2021,, 10:59   Politică
3032 0

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău s-au întrunit în ședință pentru a se expune asupra primei decizii a Comisiei Electorale Centrale (CEC), privind deschiderea a 139 de secții de vot în afara țării.

În cadrul ședinței, reprezentantul Platformei DA a depus două cereri de recuzare în privința judecătorilor Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc. „Noi înaintăm această cerere se recuzare domnului Muruianu, întrucît acesta nu face față rigorilor unui judecător imparțial, la fel ca și doamna Palanciuc”, a spus Andrei Năstase.

Și reprezentantul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la proces a depus două cereri de recuzare în privința celor doi magistrați. Ulterior, Ion Muruianu a declarat o cerere de abținere de la examinarea acestei cauze.

Magistrații au intrat în deliberări.

Cîteva zeci de persoane s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău, acolo unde se examinează contestația depusă de trei formațiuni privind hotărîrea CEC prin care s-a decis deschiderea a doar 139 de secții de vot.


CEC a decis marți să deschidă cu șapte secții de vot mai mult în diasporă, astfel încît, numărul acestora a ajuns la 146.

Amintim că Ministerul de Externe a propus să fie deschise 190 de secții de vot în diasporă, iar premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi a spus că sînt resurse financiare destule pentru a asigura aceasta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?