X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 23 noiembrie 2022 (LIVE TEXT)

23 noi. 2022,, 12:47   Politică
3653 0

13:26 // A fost aprobată hotărîrea cu privire la înființarea bustului lui Dionis Tanasoglu în satul Chiriet-Lunga, unitatea teritorială autonomă Găgăuzia.

13:21 // A fost aprobat Regulamentul cu privire la modul de aplicare a Convenției vamale relativ la transportul internaţional de mărfuri sub acoperirea carnetului TIR R (Convenţia TIR, 1975).

13:15 // A fost aprobată hotărîrea cu privire la ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei privind angajarea remunerată în cîmpul muncii a unor categorii de membri ai familiilor personalului misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, întocmit la Praga la 31 august 2022.

13:08 // A fost aprobat Regulamentul privind modul de inventariere a bunurilor transmise sau care urmau a fi transmise în contul cotelor-părți valorice din patrimoniul fostelor întreprinderi agricole.

13:00 // A fost aprobat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului ,,Deșeuri solide în Republica Moldova”, în sumă de 25 milioane de euro.


12:55 // Executivul a aprobat numirea deputatul PAS Adrian Băluțel în funcția se secretar de stat în cadrul Cancelariei de stat, responsabil de monitorizarea realizării obiectivelor prioritare de dezvoltare.

12:53 // Guvernul a aprobat cererea de demisie a secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea. În această funcție a fost numit Igor Talmazan, în prezent, directorul Serviciului Vamal. Atribuțiile lui Talmazan la șefia Serviciului vor fi preluate temporar de către directorul adjunct al Serviciului Vamal - Nicolae Vutcariov.

12:43 // Constantin Cojocaru, primar de Edineț: Este o onoare pentru noi faptul că ne întîlnim într-o astfel de componență. (...) Proiectele europene sînt la ele acasă aici, avem acum mai multe proiecte în derulare. (...) Problema cea mai stringentă rămîne a fi gunoiștea din Edineț. Sînt multe de spus, vă mulțumesc că toți împreună mișcăm lucurile înainte.

12:35 // Gavrilița: O altă veste importantă pentru locuitorii din Edineț este că avem aprobate cîteva dosare de compensații, ce vor fi acordate pentru înlăturarea consecințelor ploilor torențiale puternice din vara acestui an.

12:30 // Natalia Gavrilița: Astăzi va fi dată în exploatare după renovare Maternitatea din Edineț, unde se nasc, anual, peste 1200 de copii. Această maternitate va oferi condiții la cele mai înalte standarde, este un centru regional pentru raioanele Dondușeni, Ocnița, Briceni și Edineț. Totodată, în raionul Edineț se desfășoară mai multe proiecte de infrastructură finanțate de la bugetul de stat. În 2020 a fost deschis primul centru unic de prestare a serviciilor de către ASP. Este vorba despre centrul unic din satul Parcova. Încă două astfel de centre vor fi deschise la Cupcini și în satul Viișoara.

12:24 //Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii: Ceea ce s-a întîmplat cu recuperarea gărilor auto, cu recuperarea Aeroportului înseamnă de fapt recuperarea infrastructurii strategice de transport a țării noastre, infrastructură care fără o gestionare rezonabilă, fără investițiile necesare - nu poate ducă la dezvoltarea economică a țării noastre.

12:21 // Gavrilița: Avem vești bune - Aeroportul Chișinău revine în administrarea statului, avem o decizie a Curții de Apel. Iată că vedem finalitate în dosare mari, în dosare concrete. Am vorbit despre faptul că aceste atacuri care le vedem la adresa guvernării sînt eforturi disperate a celor care au profitat mult timp de funcțiilor lor, au încercat din răsputeri să facă totul ca să părem slabi, să părem dezorientați, să semene dezordine printre cetățeni. Realitatea este că noi sîntem puternici, uniți, hotărîți să ducem reformele pînă la capăt.

Gavrilița: Am dat toate indicațiile necesare autorităților publice relevante, vreau să asigur partenerii noștri, partenerii Aeroportului, liniile aeriene - că vom gestiona profesionist acest bun al statului, vom asigura continuitatea. Le transmit un mesaj angajaților Aeroportului - nu vom permite pierderea locurilor de muncă, vrem să facem ceea ce nu s-a făcut, să investim în piste, vom dezvolta acest activ.

12:14 // Natalia Gavrilița, premier: Sînt sigură că aceaste ședințe de Guvern ne aduc mai aproape de oameni, de problemele și realitățile oamenilor din localitățile R.Moldova. Ne ajută să mobilizăm insituțiile statului în rezolvarea acestor probleme. Vom continua această practică.

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 23 noiembrie 2022

  1. Cu privire la cadre
  2. Cu privire la aprobarea semnării Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului ,,Deșeuri solide în Republica Moldova”, în sumă de 25 milioane de euro (număr unic 878/MM/2022)
  3. Pentru aprobarea Regulamentului privind modul de inventariere a bunurilor transmise sau care urmau a fi transmise în contul cotelor-părți valorice din patrimoniul fostelor întreprinderi agricole (număr unic 619/ARFC/2022)
  4. Cu privire la transmiterea unor bunuri unităților administrativ-teritoriale participante la pilotarea centrelor unificate de prestare a serviciilor publice (număr unic 829/CS/AGE/2022)
  5. Cu privire la transmiterea unor bunuri imobile (număr unic 252/MEC/2022)
  6. Cu privire la transmiterea unor bunuri imobile (număr unic 858/ANSA/2022)
  7. Cu privire la transmiterea unui bun imobil (număr unic 863/MAI/2022)
  8. Cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei privind angajarea remunerată în cîmpul muncii a unor categorii de membri ai familiilor personalului misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, întocmit la Praga la 31 august 2022 (număr unic 835/MAEIE/2022)
  9. Cu privire la modificarea Hotărîrii Guvernului nr. 131/2014 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de selectare și evidență a proiectelor în cadrul Programului activităților de reintegrare a țării (număr unic 703/CS/2022)
  10. Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de aplicare a Convenției vamale relativ la transportul internaţional de mărfuri sub acoperirea carnetului TIR (Convenţia TIR, 1975) (număr unic 645/MF/2021)
  11. Cu privire la alocarea mijloacelor financiare (număr unic 779/MS/2022)
  12. Cu privire la aprobarea Programului privind gestionarea fluxului migrațional, azilului și integrării străinilor pentru anii 2022-2025 (număr unic 640/MAI/2022)
  13. Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de evaluare a gradului de cunoaștere a prevederilor Constituției Republicii Moldova și a limbii române pentru dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova și obținerea dreptului de ședere permanentă în Republica Moldova (număr unic 726/MEC/2022)
  14. Cu privire la înființarea bustului lui Dionis Tanasoglu în satul Chiriet-Lunga, unitatea teritorială autonomă Găgăuzia (număr unic 740/MC/2022)
  15. Pentru aprobarea Avizului asupra proiectului de lege privind modificarea unor acte normative (IL 284/2022)
  16. Pentru aprobarea Avizului la proiectul de lege privind modificarea unor acte normative (IL 372/2022)

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?