Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 19 august 2021 (LIVE)

19 aug. 2021,, 15:00   Politică
2555 0

15:52 // A fost aprobat proiectului de lege pentru ratificarea Acordului de parteneriat strategic, comerţ şi cooperare dintre R. Moldova şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, semnat la 24 decembrie 2020.

15:48 // Guvernul a aprobat proiectul de ratificare a Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind furnizarea de echipament medical în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială, în valoare de 100 milioane de yeni japonezi, semnat la 22 decembrie 2020.

15:43 // A fost avizat proiectul pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere.

15:40 // Guvernul a avizat pozitiv modificările propuse la Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii.

15:38 // Cabinetul de miniștri a avizat proiectul de lege pentru modificarea Legii Procuraturii, care se referă la introducerea unor mecanisme de evaluare a activității procurorului general, cu posibilitatea eliberării din funcție a acestuia, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.


15:22// Victor Zubcu și-a dat demisia din funcția de șef al Agenției Naționale Antidoping.

15:20 // Vasile Pușca a fost numit secretar de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Acesta este licențiat în asistență socială, este specialist în domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități.

15:17 // Ianuș Erhan a demisionat din funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne. La propunerea ministrului Ana Revenco, în această poziție a fost numită Jana Costache.

15:10 // Guvernul a aprobat hotărîrea privind rechemarea Gabrielei Moraru din funcția de ambasador în Israel. De asemenea, a fost rechemat Victor Sorocean din funcția de ambasador în Belarus.

Guvernul a susținut decizia cu privire la numirea în funcția de de secretar de stat la Ministerul de Externe a lui Vladimir Cuc. Pînă la ora actuală aceast a deținut funcția de șef al Direcției integrare europeană.

Vasile Șarban a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

15:05 // Premierul Natalia Gavrilița: Pornim trei procese majore de infrastructură, iar ca finalitate vom avea trei poduri peste Prut și Nistru. Este vorba de construcția a două poduri noi: cel de lîngă Soroca și un pod care va scurta drumul Chișinău-Kiev cu cîteva ore, al doilea este podul Ungheni, care va scurta traseul la Ungheni pentru toți locuitorii din centrul Moldovei. Sînt proiecte foarte imporntate, un element esențial în programul nostru de guvenrare, acestea vor contribui la creșterea economică.

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 19 august 2021

  1. Privind aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură (IL 181/2021)

  2. Cu privire la aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (IL 180/2021)

  3. Cu privire la aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.461/2001 privind piața produselor petroliere (IL 179/2021)

  4. Cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere (număr unic 169/MAEIE/2021)

  5. Cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind furnizarea de echipament medical în cadrul Programului de dezvoltare economică

  6. Cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului de parteneriat strategic, comerţ şi cooperare dintre Republica Moldova şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, semnat la 24 decembrie 2020 (număr unic 1072/MAEIE/2020)

  7. Cu privire la modificarea și abrogarea unor hotărâri ale Guvernului (număr unic 160/MSMPS/2021)

  8. Cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind aspectele tehnice, financiare, juridice şi organizatorice referitoare la construirea podului rutier de frontieră

  9. Pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la consolidarea podului rutier de frontieră

  10. Cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru la frontiera de stat moldo-ucraineană

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?