X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 10 august 2022 (LIVE TEXT)

10 aug. 2022,, 15:00   Politică
3286 0

15:35 // A fost aprobată hotărîrea cu privire la dizolvarea Agenției de Stat pentru Protecția Moralității, inițiativă venită din partea Ministerului Culturii.

15:30 // Guvernul a aprobat Conceptul Sistemului informațional „Depozitarul public al situațiilor financiare”. Sistemul va fi gestionat de Biroul Național de Statistică.

15:28 // A fost aprobată hotărîrea cu privire la impunerea obligației de serviciu public în vederea asigurării securității aprovizionării cu gaze naturale în situație de urgență. Prin această decizie se impune pentru un termen de 3 ani Societății pe Acțiuni „Energocom” obligația de serviciu public în vederea asigurării securității aprovizionării cu gaze naturale în situații de urgență, prin realizarea achizițiilor și/sau asigurarea stocurilor de gaze naturale.

15:22 // A fost aprobată hotărîrea cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul României privind înființarea punctului de trecere a frontierei de stat Leova–Bumbăta.

15:20 // A fost aprobată hotărîrea cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării celui de-al 13-lea Amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul R.Moldova şi Guvernul SUA pentru consolidarea democrației participative.


15:14 // Natalia Gavrilița: "Un subiect important, au fost identificate în fructele și legumele noastre mai multe insecte dăunătoare și este o interdicție de import în Rusia a fructelor și legumelor. Am avut o ședință de lucru cu reprezentanții producătorilor agricoli. Vreau să știu cum e posibil ca fructele din raionul Criuleni să fie necalitative, iar cele din Dubăsari fără probleme?".

Radu Musteață, directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor: "Nu mă pot expune în detalii asupra dăunătorilor, urmează să primim nota informativă a structurii abilitate din Federația Rusă, să o analizăm atent. Dacă va fi necesar vom intensfica controalele ANSA și vom informa partea rusă. Urmează fiecare raion în parte să-l analizăm".

Gavrilița: Vă rog să luăm în serios ceea ce a fost semnalat, trebuie să ne preocupăm de calitatea produselor noastre, acum că avem undă verde pentru exporturile în UE. În afara de aceasta, trebuie să căutăm noi piețe de desfacere.

15:07 // Serghei Diaconu, secretar general al MAI prezintă informații cu privire la intervenția organelor abilitate, în urma ploii abundente de ieri seara: "IGSU a intervenit 49 de cazuri de urgență. S-a intervenit la defrișări de arbori, tractări de automobile cu oameni blocați în ele. În total au fost antrenați 44 de angajați și 13 autospeciale".

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 10 august 2022

  1. Cu privire la cadre
  2. Pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 322/2021 cu privire la pilotarea centrelor unificate de prestare a serviciilor publice (număr unic 304/CS/AGE/2022)
  3. Cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii
  4. Cu privire la inițierea negocierilor şi aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii
  5. Cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note verbale, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind înființarea punctului de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și România
  6. Cu privire la impunerea obligației de serviciu public în vederea asigurării securității aprovizionării și stocării gazelor naturale în situație de urgență (număr unic 170/MIDR/2022)
  7. Cu privire la aprobarea Conceptului Sistemului informațional „Depozitarul public al situațiilor financiare” (număr unic 121/BNS/2022)
  8. Privind trecerea la pierderi sau la deșeuri a bunurilor din rezervele de stat și de mobilizare (număr unic 190/MAI/2022)
  9. Cu privire la dizolvarea Agenției de Stat pentru Protecția Moralității și modificarea unor hotărâri ale Guvernului (număr unic 463/MC/2022)
  10. Privind redistribuirea unor alocații aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2022 nr. 205/2021 (număr unic 583/MF/2022)
  11. Cu privire la aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea articolului 1 din Legea nr. 1527/1998 privind Zona Antreprenoriatului Liber – Parcul de Producție „Valkaneș” (IL 312/2022)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?