Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ședința de judecată în dosarul Șor a fost amînată din nou

17 feb. 2021,, 16:10   Politică
2835 3

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amînată din nou.

Ședința care a fost planificată pentru miercuri, 17 februarie, nu a avut loc, informează site-ul Curții de Apel Cahul.

Motivul amînării este același, care a fost anunțat și anterior: cererea de recuzare a judecătorului nu a fost examinată, scrie Sputnik.md

Avocații lui Șor s-au adresat la Curtea Constituțională cu rugămintea de a clarifica procedura de recuzare a judecătorilor, atunci instanța a recunoscut decizia lor drept nejustificată.

Pe 12 februarie, președintele Moldovei, Maia Sandu, a semnat decretul de demitere a judecătoarei de la Curtea de Apel Cahul, Nina Veleva, care este și raportor în dosarul lui Șor.


Următoarea ședință a procesului care durează de aproximativ trei ani, este programată pentru 22 februarie.

După cum scrie bloknot-moldova.md, este vorba de fapt de escrocherie și spălare de bani, pentru care Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare.

Dosarul penal pe faptul retragerii unei sume enorme din sistemul bancar al Moldovei a fost inițiat în anul 2015. Șor a depus mărturie împotriva fostului premier Vladimir Filat, care în iunie 2016 a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demitere a judecătoarei-raportor în acest dosar, Nina Veleva, care va continua să-și exercite atribuțiile în dosar, pînă cînd în Monitorul Oficial va fi publicată decizia CSM de demitere a acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?