Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Sor, amînată deja de 30 de ori

21 sep. 2020,, 20:57   Politică
4633 7

Ședința de judecată în dosarul de condamnare al controversatului om de afaceri, Ilan Șor – programată pentru astăzi, 21 septembrie, la Curtea de Apel Cahul – a fost amînată.

Amînarea a fost solicitată de procurorul pe caz, care a motivat că dosarul lipsește, acesta aflîndu-se la Curtea Supremă de Justiție, după ce avocații au cerut strămutarea cauzei la o altă instanță, transmite IPN.

Tot astăzi, apărarea a cerut recuzarea completului de judecători.

Contactat de IPN, avocatul Aureliu Colenco a precizat că, pentru a fi examinată cererea de recuzare, e nevoie de dosar, întrucît în cerere se face referire la anumite aspecte din acesta.

Aureliu Colenco a mai spus că, dacă nu va fi examinată cererea de recuzare sub aspectele invocate de apărare și cu dosarul în original, statul riscă să fie condamnat la CEDO.


Or, există precedente în care alte state au fost condamnate pentru examinarea unor dosare în copii.

Următoarea ședință de judecată la Curtea de Apel Cahul a fost planificată pentru 25 septembrie, ora 10.00.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere.

Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pînă la pronunțarea sentinței definitive.

În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Şor a dispărut din spațiul public.

Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?