Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ședinta de judecată în dosarul Energocom, amînată și astăzi

18 oct. 2022,, 14:26   Politică
2329 0

Ședința de judecată în dosarul Energocom, în care fostul șef de stat este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în perioada cînd era ministru al Economiei a fost amînată și de această dată. Primele două ședințe în dosarul Energocom, de pe 29 septembrie și 6 octombrie, la fel au fost amînate.

La dată de 9 septembrie, dosarul Energocom, în care este cercetat Igor Dodon, a fost trimis în judecată. Procurorii au încheiat urmărirea penală, iar fostul șef de stat și avocații săi au făcut cunoștință cu materialele cauzei penale, scrie Noi.md cu referire la protv.md.

În cadrul acestui dosar, fostul președinte este învinuit că, în perioada cînd era ministru al Economiei, ar fi eliberat un aviz în baza căruia, în mai 2008 a fost semnat un contract privind procurarea energiei electrice la un preț mai mare pentru Republica Moldova.

Prejudiciul cauzat bugetului public ar fi fost de 123 de milioane de lei. Oamenii legii susțin că persoanele din conducerea întreprinderii Energocom s-ar fi înțeles cu responsabilii de la ministerul Economiei și ANRE și au majorat ilegal prețurile la energia electrică, iar diferența și-ar fi pus-o în buzunare.

Igor Dodon, care se află in arest la domiciliu, a spus anterior că nu cunoaște nimic despre această schemă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?